ADANA / YÜREĞİR - Çotlu İlkokulu

Ock

Okulumuz ilkokul öğrencileri ara yıl tatiline girmeden önce Atatürk ile ilgili bilgilerini genişletmek için Atatürk Evi’ne, yaşadığı ili daha yakından tanımak için Sinema Müzesine  geziye gittiler. Öğrencilerimiz gezdikleri yerleri ilgi ile incelediler. Sinema sanatında Adana ilinin önemini farkettiler. Keyifli geçen gezinin mutluluğu çocukların yüzlerine yansıdı.

Ock

Üzerinde mutluluğu, coşkuyu, heyecanı paylaştığımız bu topraklarda Atalarımız vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmak için  büyük mücadele verdiler.101 yıl önce bugün, Adana’nın özgürlüğe kavuştuğu gündür.

Hepimizin Kurtuluş Günü Bayramı kutlu olsun.

Kas

Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren öğretmenlerimizin günü olan "24 Kasım Öğretmenler Günü" okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlkokul - ortaokul öğrenci ve öğretmenlerimizle ortaklaşa yapılan kutlamalarda hem hüzünlü hem de çok neşeli anlar yaşandı.

Kas

Okulumuz öğrencileri 21.11.2023 ve 22.11.2023 tarihlerinde iki grup halinde sinema etkinliğine katıldılar. Sinema sonrası hep beraber yemek yiyerek keyifli geziyi sonlandırdılar. Etkiniliği organize ederek öğrencilerimize eşlik eden tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ

Ata’mızı, aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı ve özlemle andık. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Gökçe SALDAMLI’nın günün önemini belirten konuşmasıyla anma törenimiz başladı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve hazırladıkları gösterileri büyük beğeni topladı.

Kas

“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetini zâmin prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir.”

Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri eşliğinde büyük bir coşkuyla kutladık.

Kas

Öğrencilerimizle okul bahçesinde sokak hayvanlarını koruma ve besleme etkinlikleri gerçekleştirdik. Ayrıca öğrencilerimiz evcil hayvanları ve sokak hayvanları ile de geçirdikleri güzel vakitleri bizlerle paylaştı.

Kas

Öğrencilerimiz, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan her gün bir ders kitap okuma projesi kapsamında günlük kitaplarını okuyorlar.

Ock

Kurtuluşumuzun 101. yıl dönümünde, 5 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ock

Merdiven basamaklarının basamak olarak değil, öğrenme basamağı olarak da kullanılması düşüncesiyle merdiven basamaklarına bilgilendirici ve eğitici içerikler ekledik. Artık basamak inip çıkarken öğrencilerimizin bilgileri tazelenecek.